Práce bude zaměřena na analýzu stravy populace starší doby bronzové na území Čech. Použitou metodou bude izotopová analýza uhlíku a dusíku v kolagenu lidské kostní tkáně. Tato analýza umožňuje popsat zastoupení jednotlivých – izotopově odlišných – skupin potravy a tedy charakterizovat např. vzájemný poměr rostlinné a živočišné složky stravy, či rozpoznat konzumaci specifických potravin, jako jsou C4 rostliny (proso), sladkovodní či mořské ryby. Základní řešenou otázkou přitom bude porovnání vztahu charakteru stravy a forem pohřbů (pohození/rituální uložení v jámě/hrob na pohřebišti), zkoumán však bude i vliv biologických vlastností (věk, pohlaví) a dalších faktorů (rozdíly mezi lokalitami atd.) na kvalitu stravy. Praktická část práce (extrakce kolagenu z kostní tkáně) bude probíhat v laboratoři antropologického oddělení Národního muzea.