Knihovna ÚPA zůstává nadále uzavřena

Od úterý 25.5. došlo k znovuotevření knihoven na FF UK. Naše knihovna zůstává nadále uzavřená, jelikož je momentálně z důvodu rekonstrukce chodeb a dveří úplně nedostupná. Pokud se situace změní a práce budou postupovat rychleji, budeme vás včas informovat. Oficiálně by měla být knihovna a studovna otevřena až 6. září. Knihy bohužel nelze vynést ani na chodbu, protože se k ním nedostaneme, přechodně stále sídlíme v posluchárně č. 211.

Upozorňujeme také, že od 11. srpna 2021 bude úplně odstaven knihovní katalog, celá univerzita najíždí na nový knihovní systém Alma, který bude spuštěný 1. září 2021.

Až do konce června můžete stále využívat NDK-COVID, do které lze vstupovat z adresy https://ndk.cz/podminky-zpristupneni po přihlášení univerzitním účtem prostřednictvím brány eduID. Přihlašovací údaje jsou shodné s údaji pro CAS a další univerzitní elektronické služby. Další literaturu můžete najít např. přes Portál elektronických informačních zdrojů/eResources Portal – databáze, elektronické knihy a časopisy (návod na vzdálený přístup k elektronickým zdrojům). A samozřejmě velké množství literatury lze najít na Academia.edu.

 

Úvod > Nástěnka > Knihovna ÚPA zůstává nadále uzavřena